måndag 28 februari 2011

Vin och mat från Sicilien 1 april, Mikaelsgården, kl 19

Efter en lyckat afton med Agnieszka och Gaetano 19 februari (se några kort med link i högra menyn), fortsätter vi vår upptäcktsfärd genom Italiens regioner.

Nu har vi kommit till Sicilien där Per var några dagar i början av mars för att bekannta sig med den västra delen av ön. Han är nog laddat med intryck som han vill dela med sig den 1 april.

Själv har jag sökt fram recept på typiska maträtter från medelhavsön. Sedan det blev mycket kött förra gången kan jag tänka mig rätter som arancini (risbollar fyllda bl a med tomater, pecorino, selleri, ärtor och saffran), tonfiskpizzaiola, gratinerad aubergine med parmesan och örtkryddor, haricots verts med plommontomater, basilika och vitlök. Som ev kötträtter kan vi ha kycklinglår i marsala med tomat, kapris och oliver, eller köttbullar med pecorino, i en sås av citron, vittvin och lagerblad.

Denna gången kunde några av oss kanske göra maten tilsammans en eller två dagar före. Detta kan vi ev göra hemma hos oss. Har du tid och lust, skicka mig en e-post.

Hoppas ni har tid att komma. Inträde 250:- kronor som gärna får betalas på förehand till bankkontot (se link i högra marginal angående medlemsavgift).

Frist för att anmäla sig denna gången är söndag 27 mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar